page1-sw
slider1
slider2
slider3
page1 slider1 slider2 slider3

Om oss

AppendIT AB startades år 2000. Vi är specialiserade på produktutveckling på distans (Outsourced Product Development). Våra anställda programmerare arbetar på vårt eget kontor i Chennai men projektledarna är i Sverige. Sedan 10 år har vi utvecklat rutiner som skapar en mycket bra arbetsfördelning mellan vår svenska projektledning och kvalificerade Indiska programmerare. Personalens olika kompetenser är utvald för att matcha våra produkter och kunders behov. För oss har det varit ytterst viktigt att bibehålla den erfarenhet som byggs upp under många år med samma kunder eller egna produkter. Vi har lyckats skapa lojalitet och kontinuerlig fokus på långsiktiga kundrelationer.

Vi hjälper våra kunder att översätta deras "Produkt Vision" till en kommersiellt gångbar programvara, genom att erbjuda möjliga alternativ. Vi kan därmed bli en förlängning av våra kunders produktutveckling.

Vi är stolta över att hjälpa våra kunder att utveckla högkvalitativa produkter och minimera kostnaderna för ägande av en produkt.

Vi utvecklar också våra egna produkter där identifierade målgrupper kan dra nytta av att använda en specialdesignad programvara. Vår styrka är kontinuerlig utveckling för att anpassa till ständigt ökande behov från användare och kunder. Exempel på detta är våra kommunappar (fullständig sökning av handel och näringsliv, intressanta aktiviteter i kommunen och reklammöjligheter för alla verksamheter i området), Branschappar (att presentera alla medlemmar i en branschorganisation med konsumentrelaterade produkter och tjänster). Dessutom CRMsystem med rapporteringssystem (effektiv rapportering från tex försäljare/merchandiser) med möjlighet till komplett orderhantering. Alla systemlösningar är speciellt utformade för smartphones. Backoffice-funktioner ingår med webregistrering och ett flertal rapportalternativ.

Det finns många god skäl att diskutera programlösningar med Appendit!

VI KAN HJÄLPA!

company

Enastående Pris

& Prestanda

Vi har mer än 10 års erfarenhet av att arbeta med egen programmeringspersonal i Chennai och projektledning i Sverige . Den bästa mixen av kompetens och uppdelning av uppgifter mellan det svenska och indiska kontoret har förändrats under årens lopp. Det är en naturlig del av utveckling och lärande . Med vår personal som har lång erfarenhet av att arbeta för svenska kunder har vi hittat en mix som håller våra kunders kostnader till ett minimum. Vi är stolta att kunna erbjuda en mycket bra kundvärde . Du är välkommen att lyssna med oss hur detta kan vara till din fördel i ditt nästa projekt

MOBIL APPLIKATIONSUTVECKLING

Smartphones och surfplattor har redan kommit upp i 50 % av alla sökningar på Internet. Ökningen fortsätter snabbt! Det går inte att försvara att allt ett företag visar på internet måste vara mobilanpassat. Det är det som vi är specialister på och gärna visar vad som passar i varje enskilt fall. Många alternativ och stora kostnadsskillnader, därför värt ett samtal om vad som är dina verkliga behov.

Vi kan erbjuda många alternativ enligt främst nedanstående grupperingar

MOBILA SIDOR

När 50% av all sökning är från Smartphones och Surfplattor kan du vara en av mer än 50 % som ännu inte har gjort dina hemsida mobil vänlig. Det är ett uppdrag som vi har stor kunskap om och har många referenser till hur stor skillnad det gör. Testa din egen hemsida i en Smartphone så ser du snabbt om det är bra eller mindre bra. Bra exempel ser du här intill. Vi ordnar snabbt att Google godkänner att din hemsida blir mobil vänlig. Bekräftelse med testresultat bifogas efter att vi gjort vårt jobb med din hemsida. Google blir din vän och dina kunder kommer att kontakta dig igen, eftersom det är så lätt
mobile

MER MOBILA FRIENDLY EXEMPEL (KLICKA FÖR ORDINARY STORLEK)

Eric Thors (Realtor)

ericthors

Gefle Fotvård (Feet therapist)

geflefotvard

Hebbevillan (Restaurant menue)

hebbevillan

Aqua Spa (Skin Therapist)

aquaspa

IPHONE & IPAD APPLIKATIONSUTVECKLING

Idag är en iPhone app nästan obligatorisk om man vill visa kvalificerad information med sökfunktioner och positionering etc. Det är en annorlunda i programmering än för Android-appar. Alla iPhone appar har numera en motsvarande version för Android Apple kräver att alla appar godkänns av dem innan publicering på Appstore. Det skapar hög kvalitet och kräver duktiga programmerare. Appendit har publicerat många appar och vet vilken nivå som krävs för för topprestanda.

Vi har publicerat många appar som är utvecklade för att passa behoven hos stora branschorganisationer. Målet för dem är att sprida centrala information, men också ge de enskilda medlemsföretagen en möjlighet att visas på ett bra sätt där många kan hitta dem. Kommunappar kan betraktas som de nya digitala katalogerna med en storkommun som centrum. Alla företag kan visa sig och det är flexibelt och kan visa allt som är relevant att visa för både invånare och turister.

Även frivilligorganisationer kan sprida både central och lokal information om det gäller tex ett trossamfund med spridning över hela Sverige med många lokala församlingar. Samma version kan tillämpas av andra frivilligorganisationer. Sökning via GPS, mail, telefon, hemsida. Allt är möjligt!
mobile

ANDROID APPLIKATIONSUTVECKLING

Om du vill ha en fullt fungerande app , måste du i praktiken ha både en Android och en iPhone app .

Vi utvecklar båda men även om de ser ( nästan ) lika ut för användarna är de separat utvecklade men använder samma CMS system, dvs styrs från samma Backoffice .

Nästan allt vi har utvecklat för iPhone är också utvecklat för Android. Därför kan du ta del av den information som står om iPhone ovan.
mobile

MOBILA ORDERSYSTEM MED CRM

Mobila ordersystem för säljare

Den ordersystem kan kopplas till grossister , edi , e-post , fax eller ett affärssystem tillsammans med en välutvecklad backoffice vi har kunder med hög prestige sedan mer än 10 år som ledande private svenska glass tillverkare Sia Glass och världsomspännande chem tech företag Sc Johnson
app1 app2 app3

Rapporteringen bygger på Mobile CRM

Enkelhet i rapporteringen är en nyckelfråga för att lyckas när du är klar i mobiler . Vi har mer än 10 års erfarenhet av att utveckla för alla typer av mobila plattformar som PC , Pocket PC och nyligen Android och iPad / iPhone Den gröna bilden visar utdrag från backoffice och exempelvis statistik presentation
app4

Exempel på webbrapport i Backoffice

app5

WEBBSIDOR, WEBBSHOPPAR OCH PRODUCKTER

Vi producerar hemsidor också. Vi arbetar med flera olika CMS system. Vi ser gärna att du som kund har egna designriktlinjer. För en del branscher har vi tagit fram speciellt lämpade hemsidor för att var ett kostnadseffektivt hjälpmedel för mindre företag i en speciell bransch. Funktionellt finns allt med men utseendet blir helt olika när bilder och färger och logo är helt olika. Webbshoppar har vi gjort åt bla ett företag GooPay som kan bli den nya standarden för idrottsklubbar och skolklasser och liknande.

Behov finns ofta att samla in pengar för gemensamma ändamål eller att sälja speciella tillbehör som fotbollströjor och liknande. Även till Elinstallatör har vi levererat komplett system med integration till affärssystemet Visma. Kontakta oss gärna. Vi har många strängar på vår lyra och diskuterar gärna just dina behov.
mobile

Varför oss?

Sverige är mycket IT intensiv på grund av höga skatter och höga lönekostnader. Detta har format oss till effektiva processledare. De flesta projekt visar payoff på mindre än ett år, till och med i en högautomatiserad miljö.

Vi har möjlighet att använda fjärr mjukvaruutveckling, framgångsrikt. Vi levererar fjärrhjälp till kunderna.

Vi är glada att leverera mjukvarulösningar på ett nyckelfärdigt basis, och ansvara för funktioner för flera år framöver.

För att få ut det mesta kompetensen av vår personal, kan det vara en fördel att specialisera sig inom ett begränsat område av lösningar, som du väljer. Vår personal har möjlighet att samla in fördjupad förståelse för dessa områden och kan producera mycket effektiva och funktionella lösningar.

Vi kan presentera lösningar på din marknad, en gynnsam kostnad för dig och du ställer kvalitet, support och dokumentation nivå som krävs för just ditt projekt / produkt. Vår ambiton som vi har goda erfarenheter är att planera för en långsiktig lösning av ditt eget val. Det finns alltid en avvägning mellan vad som produceras på entreprenad i Appendit och vad som måste göras på ditt eget kontor i Sverige eller ditt kontor nära marknaden. En sådan dialog bör inledas tidigt och då vi tillsammans diskutera hur en sådan balans mellan våra företag är det optimala. Detta är en dynamisk relation där vi är angelägna om att hjälpa dig att agera så lönsam som möjligt på din marknad.

VÅRA TJÄNSTER

1. Utveckling av webbapplikationer

AppendIT : s expertis inom webbaserade , databas applikationer, förbättra affärsprocesser med hjälp av senaste programvaruteknik . Vi har utvecklat Client/Server applikationer , databastillämpningar och branschspecifika applikationer för många företag .

Vi har bra kompetenta inom följande områden:

 • Web Development of custom designed solutions
 • Full-Service Web Site Development
 • Web-enabled Databases development and Applications
 • Web application development(B2C, B2B portals )
 • Simple "Static" Sites or Complex Interactive dynamic Sites development
webapp1 phpdevelopment

2. Mobile App development

Här avser vi många alternativ på Appar (Programvara) till iPhone, Android ,Windows Mobile och HTML5 . Vi tillhandahåller mobil strategi, utveckling av appar (“native”) för både iPhone och Android. UX & UI design , test av apparna och dessutom hela hanteringen med att i kontakt med Appstore resp Google Play store få deras officiella godkännande.

När vi utvecklar en app, får kunden samtidigt till ett unikt CMS (Content Management System) som innehåller dels de ingående funktionerna men även finns det många funktioner som kan användas vid senare tillfälle. Mobila appar är något som kräver löpande underhåll för att klara de nya operativ system. Dessutom tillkommer fortlöpande funktionsmässigt nya krav/önskemål. Genom att vi har gjort många appar så finns det en stor repertoar att välja från som därmed förkortar utvecklingstiden och kostnaderna. Dessutom innebär det att kunden kan ändra innehållet själv i appen genom att ändra i det webbaserade systemet. Kunden kan få samma innehåll i alla mobila OS , eftersom apparna läser in data från samma ställe (servern).

phpdevelopment

3. eCommerce & CMS

Vi har jobbat i olika open source e-handle och CMS . Vi kan hantera hela processen från design, struktur och innehåll. Till installation och utbildning. Vi kan även ta hand om utvalda delar i en produktion. Open source CMS : Wordpress , Joomla, Drupal. Vi har byggt 3 CMS själva, Webicera 5, Silver CMS och Simple CMS, som vår egen sajt är utvecklad i. Open source e-handel som Virtumart och Magento. (shopping cart development & Payment gateway integration )

Projekt modell

Vi utvecklar kundanpassade och standardiserade system. Vi använder en steg-för-steg enligt en agil projektmodell. Ofta delas projektet upp i delprojekt, och den mest efterfrågade delen utvecklas först. Vi använder Storyboard för att beskriva processer.

projectphases

Step1. Workshop och följande dokumentation:

För att förstå processer som ska automatisera, hålls en workshop hos kund. Efter genomgången skapas flödesscheman, skärmbilder och beskrivningar av kopplingar mot andra system, s.k. Storyboard. Ett uppföljningsmöte säkerställer att storyboarden speglar situationen. Normalt ingår användare i dessa möten. Flera kunder har, tack vare dokumentationen, valt att ändra sina rutiner hellre än att utveckla ny programvara. Vår förmåga att förstå och dokumentera processer har varit mycket värdefull.

Step2. Prototype:

När kunden kommenterat dokumentationen utvecklas en prototyp. Den presenteras och kommenteras av användare hos kund. Prototypen visas med demonstrationsdata och kan användas för att följa ett arbetsflöde. Skärmbild för skärmbild växer förståelse fram.

Steg 3. Programmering:

Här lägger vi på kod bakom varje skärmbild och använder riktiga data. Detta är den lättaste delen av projektet, om workshopen gjorts grundligt. Innan presentation har grundläggande fel hittats och eliminerats.

Steg 4. Systemkontroll, ändring och dokumentation av lösningen.

I denna del behövs kundens starka engagemang för att lyckas. En testgrupp hos kunden, använder alla aspekter av systemet. Missförstånd rättas, nya önskemål dokumenteras för att kunna ingå i framtida version av systemet. I slutet av denna fas bestämmer kunden om de ursprungliga specifikationerna ska följas eller om systemet ska utökas med ny funktionalitet innan driftstart.

Steg 5. Genomförande med installation och kundutbildning.

Här kontrolleras att hela systemet hänger ihop i alla sina delar. Manual, specifikation och funktion. Alla delar testas en gång till i sitt sammanhang. Systemet installeras hos kunden och driftsätts med hjälp av utbildning, bra manualer och andra hjälpmedel. Projektet går in i ett underhållsskede där ett datum kan sättas för nästa version.

Skills

Programming Competence

Web application

 • .Net (incl. C# and VB), Silverlight, XML, JavaScript, CSS, Silverlight , Flash , LAMP (Linux , Apache , MySql , PHP ) , RIA (Rich Internet Applications )

App Development:

 • Major OS like iOS , Android , Windows 8 ( Smartphone & Tablets ) : HTML incl. 5, Android (Java), Objective C (iOS),

System solutions.

 • a. Runs since more than 13 years special system for order and reporting for salesmen in food industry. Back office, PC, iPhone, Android as registering platforms. Edisystem etc
  b. Mobile solutions. Everything from order systems, reporting, CRM, e-learning.

Integrations:

 • a. Many integrations are done with Business systems for order and warehouse solutions
  b. Integration to pay systems are done for apps

Cloud:

 • a. Windows Azure
  b. Amazon Web services

Karriär

careers

IT-PROJEKTLEDARE / KONSULTCHEF

Du kommer att jobba som spindeln i nätet med att driva Webb-relaterade projekt. Vi söker dig som vill fortsätta utvecklas som projektledare. Vi erbjuder ett självständigt arbete i internationell miljö. Vi jobbar med processer som fungerar utmärkt i internationella sammanhang. Du får jobba med ett eller flera utvecklingsteam. Teamen har personal för design, programmering, rapportering och dokumentation. Du håller ihop projektet och kommer att jobba med kundkontakter, kravspecifikationer, uppföljning och levereransfrågor. Du har en motsvarighet i Indien som hanterar personalfrågor på ett smidigt sätt. Projekten drivs på distans med kunder i Sverige och Norge.
Du blir rikligt belönad för bra arbete.
Du har sannolikt mer än 5 års yrkeserfarenhet. Troligen har du haft roller som projektledare, teamleader, systemarkitekt, systemägare, kravställare, systemutvecklare eller säljare. Som person är det viktigt att du besitter ett gott ledarskap och att du har förmågan att kombinera ett strukturerat arbetssätt med stor flexibilitet då vi växer mycket snabbt på en dynamisk marknad.
I din teoretiska bakgrund finns en högskoleexamen, gärna med inriktning på webbutveckling eller marknadsföring för Internet. Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav och andra språk är meriterande. Eftersom vi är många män ser vi gärna kvinnliga sökanden.
För eventuell ytterligare information eller frågor är du välkommen att ringa Niclas Arnberger, tel. 0046739809830.
Din kortfattade ansökan med meritförteckning skickar du till info@appendit.se.

Kontakta Oss

Post

Huvudkontor:

APPENDIT AB
Strömkarlsvägen 15,
167 62 Bromma, Sweden
Call : 08-230033
Mail : info@appendit.se

Lokalkontor:

APPENDIT AB
Office No.3, 3rd Floor,
No. 76, Priyan Plaza,
Nelson Manikkam Road,
Chennai-600029, INDIA
Mail : info@appendit.seKontakt:

Lars Bernhoff, VD, President
E-post: lars@appendit.se
Kontakt : 0046739809830

Niclas Arnberger, Projektledare
E-post: niclas@appendit.se
Kontakt : 0046739809810

Emmanuel Ebner, Affärsutveckling
E-post: emmanuel@appendit.se
Kontakt : 0046735181305

Prata med oss

Följ oss på sociala nätverk